Charly

Charly
Charly
2012.04.25.

Amikor megvettem életem első lakását, akkor tudtam, hogy szeretnék egy első igazán saját kutyát is venni. Születésem óta fogva körül vettek engem családi kutyák. Tudtam, hogy a mindennapi életemből nagyon hiányozna ha nem lenne kutyám, de mivel ezen családi kutyákat családi házban tartották szüleim, és mivel én társasházi lakásba költöztem, így komoly utána járást jelentett egy olyan kutya beszerzése akinek az életkörülményeim 100%-an megfelel rengeteg mennyiségű könyvet elolvastam ezen témába, így került a választásom a Cavalier King Charles spánielre. Charly nagyon nagy egyéniségű kiskutya, a szabadban egy igazi örökmozgó, semmitől sem ijed meg, a lakásban pedig egy igazi kényelmes úri kutya. Charly egyébként egy maximálisan társas lény, szeret minden fele kirándulni. Mivel szeretnék neki mindent megadni, és ez nem merülhet ki a tápban és napi gondozásban, így nem volt kérdés, hogy szeretném őt biztosítani, hogy bármikor, bár, hogy is állok az esetlegesen szükséges állatorvosi költségeket is tudjam részére biztosítani. Sajnos Charly balesete is természetéből fakad, imád futkározni, egyszer egy ilyen futkározás közepette belefutott egy rózsabokorba és egy rózsa tüske megszúrta a szemét, szerencsére komoly baja nem lett, ez köszönhető a gyors állatorvosi beavatkozásnak és az AEGON biztosítónak is akik a teljes kár összeget átvállalták. Az utókezelés 1 hónapig tartott és ma már szerencsére semmi sem emlékeztet a balesetre. Természetesen a rózsák tüskéit Charly magasságában most már mindig levágom.

Köszönöm segítségüket:
Csizmadia Zoltán

U.i: Lakásban csak úgy tartsunk bármilyen kutyát, hogy a megfelelő mozgást biztosítsuk számára. Én reggel nagyszüleim kertes házába viszem, este pedig munka után hozom el tőlük.

További történetek
Boogie

Kutyatulajdonosként tapasztalatból tudom, hogy a kis kedvenccel kapcsolatos betegség vagy baleset esetén felmerülő orvosi ellátás költsége igen magas lehet, ami gondot okozhat.

Paggio

Úgy gondolom, hogy manapság a felelős állattartás fogalomkörébe már nem kizárólag a helyes, életkornak megfelelő táplálás és a nevelés tartozik bele, hanem igen is a baleset- és betegbiztosítás is.

Claire

Claire egy egészséges, fiatal kutya, de felelős állattartóként megkötöttem rá az önök biztosítását. Pár hónappal később toklász ment a lábába egy sétáltatás alkalmával.