Paggio

Paggio
Paggio
2012.04.25.

Úgy gondolom, hogy manapság a felelős állattartás fogalomkörébe már nem kizárólag a helyes, életkornak megfelelő táplálás és a nevelés tartozik bele, hanem igen is a baleset- és betegbiztosítás is. Nem nagyzolás, hanem előrelátás, ha egy család nem kizárólag a lakását, hanem a családtagokat és a családhoz tartozó kisállatokat is biztosítják.

Amikor Paggiot megvásároltuk, tudtuk, hogy szeretnénk őt biztosítani – ekkor még csak anyagi megfontolásból, később már érzelmi szempontból is így gondoltuk. (Ritka és drága fajta – olasz vizsla -, akire 1,5 évet vártunk. Ugyanakkor ma már úgy vélem, hogy menhelyről örökbefogadott kutyánkat is biztosítanánk.) Ekkor rukkolt elő az AEGON egy új szolgáltatással, a kisállat-biztosítással. Van még a piacon egy másik lehetőség is, de az sajnos több helyen is szinte lehetetlen korlátokat szab. (Pl. csak a céggel szerződésben álló orvosokhoz vihetjük betegség vagy baleset esetén a kutyát.)

Amikor Paggio fél éves lett és minden minimum oltását megkapta, kötöttünk neki egy kisállat-biztosítást az AEGON-nál. Reméltük, hogy sosem lesz rá szükség, de sajnos elég hamar igénybe kellett vennünk a szolgáltatást. Paggio a tél vége felé már nagyon magabiztosan farolgatott a jégen. Sajnos az egyik alkalommal kicsúszott alóla a hátsó lába, ő pedig egész súlyával a combjára esett. A jégből kiálló törmelék kilyukasztotta a bundáját. Miután nem bírt mozdulni sem, másnap reggel orvost kellett hívni hozzá. Az orvos ellátta a sebet, majd 3 naponta jött és megvizsgálta a kutyát. Mi naponta többször tisztítottuk a sebet. Végül néhány nap után Paggio teljesen felépült.
Eközben egyeztettünk az AEGON munkatársaival, akik részletesen tájékoztattak minket, mit kell tennünk, hogy visszaigényelhessük a balesetre kifizetett összeget. A dokumentumok leadását követően néhány napon belül számlánkon volt a teljes összeg. A mai gazdasági helyzetben igen nagy könnyebbséget jelentett, hogy a gyógykezelésre fordított összeget visszakaptuk.
Azóta Paggio egészségesen és balesetmentesen él velünk, már csak a fotók emlékeztetnek a balesetre minket.

Üdvözlettel:
István, Judit és Paggio

További történetek
Boogie

Kutyatulajdonosként tapasztalatból tudom, hogy a kis kedvenccel kapcsolatos betegség vagy baleset esetén felmerülő orvosi ellátás költsége igen magas lehet, ami gondot okozhat.

Paggio

Úgy gondolom, hogy manapság a felelős állattartás fogalomkörébe már nem kizárólag a helyes, életkornak megfelelő táplálás és a nevelés tartozik bele, hanem igen is a baleset- és betegbiztosítás is. Nem nagyzolás, hanem előrelátás, ha egy család nem kizárólag a lakását, hanem a családtagokat és a családhoz tartozó kisállatokat is biztosítják. Amikor Paggiot megvásároltuk, tudtuk, hogy […]

Claire

Claire egy egészséges, fiatal kutya, de felelős állattartóként megkötöttem rá az önök biztosítását. Pár hónappal később toklász ment a lábába egy sétáltatás alkalmával.